

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| jáhly | 100 g |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 4 ks |
| pórek | 60 g |
| růžičková kapusta | 350 g |
| přírodní Šmakoun | 100 g |
| mandlové mléko Provamel | 150 ml |
| česnek | 1 stroužek |
| himalájská sůl | dle chuti |
| petrželka | na ozdobení |
Také máte občas dny, kdy se vám nechce nic dělat? A nebo se chcete prostě věnovat něčemu jinému? Tak já takový den dnes měla. Dnes jen rychlovka v troubě.
Uvaříme kapustu do změknutí, dáme do studené vody, aby si zachovala barvu. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli. Uvaříme si jáhly, které smícháme s částí orestované cibulky a směs dáme na dno zapékací mísy. Pokrájíme si mrkev, pórek, smícháme s kapustou, zbylou cibulkou a přidáme do zapékací mísy. Přiklopíme víkem, nebo alobalem. Pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Ke konci zalijeme směsí mandlového mléka, které jsme osolili a přidali do něj prolisovaný stroužek česneku, krátce zapečeme a na konec přidáme nastrouhaného Šmakouna a rovněž krátce zapečeme.
Podrobné info: