Název:Zapečená pohanka se zeleninou
vegan, bez lepku
Ingredience:
| Ingredience: |
| (neuvařená) pohanka | 200 g |
| mražený hrášek a karotka | cca 400 g |
| olivový olej/Alsan | dle potřeby |
| velká cibule | 1 ks |
| žampiony | cca 5 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| kurkuma | dle chuti |
| uzená paprika | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| lahůdkové droždí | dle chuti |
| cherry rajčata | dle potřeby |
| žampiony | dle potřeby |
Postup přípravy:Mám tu výhodu, že mi vždy chutnaly zdravé alternativy a rozhodla jsem se, že "fuj, pohanka!" bude říkat méně a méně z vás.
- Pohanku buď namočíme přes noc nebo připravíme dle návodu za cca 30 minut tak, aby změkla.
- Výjimečně jsem měla Alsan (rostlinné máslo) a musím říct, že jídlu dodalo skvělou chuť, takže ideálně na něm orestujte cibulku na půlměsíčky, nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidejte hrášek, mrkev a žampiony nakrájené na malé kostičky. Až zelenina změkne, dokořeníme ji a dochutíme druhým prolisovaným stroužkem česneku.
- Na špejli napíchneme žampiony a cherry rajčátka a potřeme olivovým olejem s uvedeným kořením.
- Směs smícháme s pohankou a ve vyolejované zapékací míse pečeme na nízkou teplotu 25 minut. Zároveň na pečícím papíru pečeme i špízy.
- V pekáčcích necháme pohanku odležet a poté jde lehce vyklopit nebo krájet.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno