Pažitka
Název:

Zapečená pohanka se zeleninou

vegan, bez lepku


Zapečená pohanka se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
(neuvařená) pohanka200 g
mražený hrášek a karotkacca 400 g
olivový olej/Alsan dle potřeby
velká cibule1 ks
žampionycca 5 ks
česnek2 stroužky
kurkuma dle chuti
uzená paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
lahůdkové droždí dle chuti
cherry rajčata dle potřeby
žampiony dle potřeby
Postup přípravy:

Mám tu výhodu, že mi vždy chutnaly zdravé alternativy a rozhodla jsem se, že "fuj, pohanka!" bude říkat méně a méně z vás.

  1. Pohanku buď namočíme přes noc nebo připravíme dle návodu za cca 30 minut tak, aby změkla.
  2. Výjimečně jsem měla Alsan (rostlinné máslo) a musím říct, že jídlu dodalo skvělou chuť, takže ideálně na něm orestujte cibulku na půlměsíčky, nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidejte hrášek, mrkev a žampiony nakrájené na malé kostičky. Až zelenina změkne, dokořeníme ji a dochutíme druhým prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Na špejli napíchneme žampiony a cherry rajčátka a potřeme olivovým olejem s uvedeným kořením.
  4. Směs smícháme s pohankou a ve vyolejované zapékací míse pečeme na nízkou teplotu 25 minut. Zároveň na pečícím papíru pečeme i špízy.
  5. V pekáčcích necháme pohanku odležet a poté jde lehce vyklopit nebo krájet.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno