

| Ingredience: | |
| polenta | 125 g |
| voda/vývar | 250 ml |
| konzerva kvalitního tuňáka | 1 ks |
| sterilovaná rajčata | 1/2 konzervy |
| sůl | 1 špetka |
| oregano | 1 špetka |
| sýr gouda | 1 balíček |
| pórek na ozdobení | 1 hrstička |
Polentový nákyp od Báry jsem si zamilovala. Díky tomu jsem poznala jak je polenta skvělá, tak jsem dnes udělala hatla-patla a vznikla dle mě delikateska.
Přivedeme vodu k varu a přidáme polentu. Mícháme do zhoustnutí a pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu vody. Necháme jí provařit a pak přidáme konzervu tuňáka (olej jsem odlila), zamícháme, přidáme sterilovaná rajčata a znovu zamícháme. Dochutíme, připravíme do vymazané mísy, poskládáme sýr a dáme péct do rozpálené trouby, 30 minut na 200° Určitě si zaslouží ještě doladit, na tom se zapracuje, ale i tak jsme si pochutnali. Kdo chce může si dochutit lehce solí.
Doboru chuť!
Podrobné info: