

| Ingredience: | |
| větší rajčata | 4 - 6 ks | 
| barevná paprika | 1 ks | 
| pórek | kousek | 
| cibule | 1 ks | 
| česnek | dle chuti | 
| vařená rýže | 1 hrnek | 
| koření Bolognese | špetka | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| olej | trochu | 
| máslo | kousek | 
| balkánský sýr | dle potřeby | 
Vzpomínka na dovolené v Řecku....
Toto jídlo jsem poprvé ochutnala u mámy. Je to pro ni taková vzpomínka na překrásné dovolené v jejím milovaném Řecku. Pokaždé si recept trošku poupravím a vždy si moc pochutnám.
Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky a schováme vedle.
 Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájený česnek. Orestujeme, a když česnek začne vonět a chytat zlatavou barvu přidáme nakrájenou papriku. Chviličku necháme a přidáme koření bolognese dle chuti. Přidáme vydlabané vnitřky rajčat a podusíme. Pokud mají rajčata málo šťávy, můžeme lehounce zastříknout vodou. Přidáme vařenou rýži, promícháme a prohřejeme. Nakonec můžeme vmíchat kousíček studeného másla. Naplníme do rajčat a přendáme do zapékací misky. Posypeme rozdrobeným balkánem, trochu podlijeme a zapečeme.