Pažitka
Název:

Zapečená rajčata s balkánem


Zapečená rajčata s balkánem


Ingredience:
Ingredience:
větší rajčata4 - 6 ks
barevná paprika1 ks
pórek kousek
cibule1 ks
česnek dle chuti
vařená rýže1 hrnek
koření Bolognese špetka
sůl špetka
pepř špetka
olej trochu
máslo kousek
balkánský sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Vzpomínka na dovolené v Řecku....

Toto jídlo jsem poprvé ochutnala u mámy. Je to pro ni taková vzpomínka na překrásné dovolené v jejím milovaném Řecku. Pokaždé si recept trošku poupravím a vždy si moc pochutnám.

Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky a schováme vedle.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájený česnek. Orestujeme, a když česnek začne vonět a chytat zlatavou barvu přidáme nakrájenou papriku. Chviličku necháme a přidáme koření bolognese dle chuti. Přidáme vydlabané vnitřky rajčat a podusíme. Pokud mají rajčata málo šťávy, můžeme lehounce zastříknout vodou. Přidáme vařenou rýži, promícháme a prohřejeme. Nakonec můžeme vmíchat kousíček studeného másla. Naplníme do rajčat a přendáme do zapékací misky. Posypeme rozdrobeným balkánem, trochu podlijeme a zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno