

| Ingredience: | |
| libová uzenina nakrájená na kostičky | 500 g |
| těstoviny uvařené na skus | 300 g |
| dýně, nastrouhaná na hrubo | 200 g |
| sladkokyselé okurky, nastrouhané na hrubo | 200 g |
| nakrájená lahůdková cibulka | 1 svazek |
| řeřicha | 2 krabičky |
| prolisovaný česnek | 4 stroužky |
| vejce | 5 ks |
| smetana | 70 ml |
| sádlo | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| sádlo | na vymazání mísy |
| strouhanka | na vysypání mísy |
Šunkofleky nemusí být jen"obyčejná"klasika. Když přidáme navíc ještě jiné, chutné suroviny a malinko pozměníme název, tak to nebude taková nuda.
Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.
Ve větším hrnci na 2lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na talíř.
Do výpeku dáme orestovat lahůdkovou cibuli, dýni a okurky. Hrnec odstavíme ze sporáku a k orestované směsi přidáme česnek, uzeninu, těstoviny a řeřichu. Podle zvyklostí osolíme, opepříme a promícháme.
Vše překlopíme do připravené zapékací mísy (30x22x5cm) a zalijeme vejci, které jsme dobře rozmíchali se smetanou. Pečeme 15minut v troubě předehřáté na 200°C.