Pažitka
Název:

Zapečená zelenina s brokolicí s vajíčkovo-mandlovo-česnekovým přelivem

vegetariánský recept


Zapečená zelenina s brokolicí s vajíčkovo-mandlovo-česnekovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko5 lžic
brokolice bez košťálu150 g
mrkev4 - 5 ks
petržel1 ks
himalájská sůl dle chuti
hrášek2 hrsti
malé brambory3 ks
česnek1 stroužek
velká cibule1 ks
celé vejce2 ks
mandlové mléko Provamel4 - 5 lžic
Postup přípravy:

Dneska opět den bez masa, ale strašně jsme si šmákli. A jak jinak než na Českém Ghíčku.

Na Českém Ghíčku orestujeme cibuli, nešetříme s ním já dala 4 lžíce, protože budeme po orestování přidávat k cibulce prohřát zeleninu. K orestované cibuli, přidáme na jemno pokrájenou mrkev, petržel, brambory, přihodíme hrášek, zamícháme a dáme do zapékací mísy. Omyjeme si brokolici, dáme vařit do osolené vody na 5 minut. Brokolici po 5 minutách vaření vyjmeme a dáme do misky se studenou vodou, aby si zachovala barvu. Po té dáme vykapat a přidáme ji do zapékací mísy. Směs zeleniny promícháme společně s jednou lžící Českého Ghíčka. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, přikryjte ji alobalem, ať se zelenina nevysuší. Pečeme do změknutí zeleniny na 180°C. Ke konci si rozkvrdláme vajíčka s prolisovaným česnekem a mandlovým mlékem a směs zalijeme, promícháme, pečeme 5 minut už odklopené.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno