Pažitka
Název:

Zapečená zelenina s kuřecím masem, restovanou cibulkou, kořením a česnekovo-mandlovým přelivem

bez lepku, vajec, BKM


Zapečená zelenina s kuřecím masem, restovanou cibulkou, kořením a česnekovo-mandlovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
Ghí dle potřeby
brokolice270 g
jarní cibulka1 ks
kuřecí prsní řízek1 ks
větší mrkev1 ks
malá očištěná, vydlabaná cuketa1/2 ks
cibule1 ks
baby grilovací koření dle chuti
Mahá koření1 lžička
mandlové mléko dle potřeby
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Zapečená zelenina nám velmi chutná a tato kombinace se obzvlášť vydařila. Dnes jsem měla v kuchyni docela dost práce, takže se mi hodilo, že jsem si práci usnadnila a připravila něco zapečeného a sklidila jsem za to od tatínka velkou pochvalu.

Brokolici omyjeme, povaříme 5 minut v páře, aby nebyla úplně měkká, vložíme do studené vody, aby si zachovala barvu, necháme vykapat a dáme do zapékací mísy. Na ghí orestujeme pokrájenou cibuli společně s mahá kořením, orestovanou cibulku přidáme do zapékací mísy s ostatní pokrájenou zeleninou - mrkev, jarní cibulka, cuketa. Na výpeku z cibule si krátce orestujeme pokrájené kuřecí maso, osolíme, přidáme grilovací koření a přidáme opět do zapékací mísy, prolisujeme česnek, který smícháme ve sklenici s mandlovým mlékem a celou směs zalijeme a promícháme, přiklopíme a pečeme na 180°C do změknutí zeleniny. Před koncem odklopíme a krátce zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno