Pažitka
Název:

Zapečené brambory


Zapečené brambory


Ingredience:
Ingredience:
brambory2 kg
uzenina dle chuti500 g
vejce4 ks
mléko200 ml
olej2-3 lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
sušený česnek1 špetka
jarní cibulka1 hrstka
Postup přípravy:

Zapečené brambory jsou bezva rychlovka! A tyhle jsou ze syrových brambor, tedy tzv. "Šup do trouby".

Nejprve si oloupeme brambory, které nakrájíme na tenké plátky (použila jsem kuchyňského elektrického pomocníka).
Zapékací misku, nebo pekáček vymažeme olejem a vyložíme půlkou množství nakrájených brambor.
Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a na ně vyskládáme na tenké plátky nakrájenou uzeninu.
Zase posypeme pokrájenou jarní cibulkou a završíme druhou půlkou nakrájených brambor, které osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
Pečeme při 200°C asi 30 minut, poté zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a necháme dopéct do zlatavé barvy, cca 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno