

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| brambory | 5 ks |
| květák | 250 g |
| bílá ředkev | 1 ks |
| banánová šalotka | 2 ks |
| čerstvá bazalka | 4 listy |
| bílá cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| polníček | hrst |
| mandlové mléko Provamel | 250 ml |
| himalájská sůl | dle chuti |
Vychutnejte si vynikající chuť zapečené zeleniny s Českým Ghíčkem v bio kvalitě.
Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na plátky. Dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor, osolíme. Rozebereme si květák a uvaříme do měkka. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí. Když je ředkev měkká přidáme prolisovaný česnek, bazalku, krátce prohřejeme a přidáme polníček, který už nevaříme, rozmixujeme společně s uvařeným květákem, v případě potřeby dosolíme. Touto směsí polijeme brambory a dáme zapéct. Pokud nemáte zapékací mísu s poklicí, překryjte alobalem. Pečeme na 200°C 45 minut. Ke konci pečení jsem na 5 minut nechala zrůžovět povrch.
Podrobné info: