Pažitka
Název:

Zapečené brambory s květákem, polníčkem, zeleninou a Ghíčkem

bezlepkový recept, BKM


Zapečené brambory s květákem, polníčkem, zeleninou a Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
brambory5 ks
květák250 g
bílá ředkev1 ks
banánová šalotka2 ks
čerstvá bazalka4 listy
bílá cibule1 ks
česnek1 stroužek
polníček hrst
mandlové mléko Provamel250 ml
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vychutnejte si vynikající chuť zapečené zeleniny s Českým Ghíčkem v bio kvalitě.

Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na plátky. Dno zapékací mísy vyskládáme plátky brambor, osolíme. Rozebereme si květák a uvaříme do měkka. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí. Když je ředkev měkká přidáme prolisovaný česnek, bazalku, krátce prohřejeme a přidáme polníček, který už nevaříme, rozmixujeme společně s uvařeným květákem, v případě potřeby dosolíme. Touto směsí polijeme brambory a dáme zapéct. Pokud nemáte zapékací mísu s poklicí, překryjte alobalem. Pečeme na 200°C 45 minut. Ke konci pečení jsem na 5 minut nechala zrůžovět povrch.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno