Pažitka
Název:

Zapečené filé s lilkem, rajčaty a feta sýrem


Zapečené filé s lilkem, rajčaty a feta sýrem


Ingredience:
Ingredience:
rybí filé (treska)8 kostek
malý lilek1 ks
rajčt2 ks
sýr feta120 g
česnek1 stroužek
smetana ke šlehání150 ml
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
bazalka dle chuti
oregano dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pokud jde o mě, tak nejlepší způsob, jak upravit rybu je sůl, bylinky a citrónová šťáva. Ale někdy už je to trochu nuda a chce to změnu.

Pekáč nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem a vyskládáme do ní zmrzlé kostky rybího filé. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme do vyhřáté trouby, abychom se zbavili přebytečné vody. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Mezitím si nachystáme marinádu a to tak, že do misky dáme 4 lžíce olivového oleje, nasekané bylinky a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme a vypocená kolečka lilku v této marinádě "vykoupeme". Z pekáčku, kde nám povolilo filé, slijeme přebytečnou vodu a naskládáme kolečka lilku a na to kolečka rajčat. Vše vrátíme do trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Když začne zelenina zlátnout, můžeme ještě slít vodu (pokud je jí stále hodně) a nakonec posypeme rozdrobeným feta sýrem a zalijeme osolenou smetanou. Na závěr už jen krátce zapneme funkci grilu nebo horký vzduch, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno