

| Ingredience: | |
| gnocchi | 500 g |
| čerstvé nakrájené hříbky | hrst |
| schwarzwaldská šunka | 100 g |
| smetana | 1 kelímek |
| vepřová panenka | 300 g |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| bobkový list a nové koření | dle chuti |
| bylinky na naložení masa (tymián a rozmarýn) | dle chuti |
Naložte si vepřovou panenku do vámi oblíbených bylinek....
Panenku si nakrájíme na plátky, opepříme (já snad už na všechno používám sečuánský pepř), poklademe několika snítky bylinek a necháme odpočinout alespoň hodinku do lednice. Po odležení si panenku vyndáme z chladu a alespoň půl hodinky necháme při pokojové teplotě, než ji budeme zprudka opékat. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si dáme vařit houby spolu s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené gnocchi naskládáme do malé zapékací misky, poklademe plátky opečené panenky, přidáme šunku, zasypeme houbami a ve zalijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat bylinky a zapečeme.
Podrobné info: