

| Ingredience: | |
| jáhly | 1 balení |
| krůtí maso | 200 g |
| mrkev | 2 ks |
| brokolice | 2-3 paličky |
| mražený hrášek / v nálevu | 1 hrstka |
| vejce | 2 ks |
| smetana | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| bylinkové koření | 1 lžička |
| máslo Ghí | 1 lžíce |
| zelenina dle chuti |
Pokud jste se v kuchyni ještě neseznámili s jáhly, je ten nejvyšší čas. Jsou nejen výživné a lehce stravitelné, ale neobsahují lepek. Jsou to vyloupaná zrníčka prosa s oříškovou příchutí. Dbejte vždy na doporučený návod přípravy, abyste je neměli lehce nahořklé.
Jahly uvaříme podle návodu. Já použila cca 1/4 ze sáčku.
Lehce si povaříme mrkev a brokolici. Cuketu nemusíme, ta je pečením měkká hned.
Krůtí maso orestujeme, ochutíme a přidáme zeleninu.
Vmícháme jáhly,bylinky, koření.
Vejce rozmícháme se smetanou.
Jáhly, maso, zeleninu vložíme do zapékací nádoby.
Přelijeme vejci. Dáme zapéct na 180 stupňů.
Pečeme "dozlatova" a podáváme s čerstvou zeleninou.
Dobbrou chuť!