Pažitka
Název:

Zapečené jáhly s krůtím masem a zeleninou


Zapečené jáhly s krůtím masem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly1 balení
krůtí maso200 g
mrkev2 ks
brokolice2-3 paličky
mražený hrášek / v nálevu1 hrstka
vejce2 ks
smetana1 ks
sůl1 špetka
bylinkové koření1 lžička
máslo Ghí1 lžíce
zelenina dle chuti
Postup přípravy:

Pokud jste se v kuchyni ještě neseznámili s jáhly, je ten nejvyšší čas. Jsou nejen výživné a lehce stravitelné, ale neobsahují lepek. Jsou to vyloupaná zrníčka prosa s oříškovou příchutí. Dbejte vždy na doporučený návod přípravy, abyste je neměli lehce nahořklé. 

Jahly uvaříme podle návodu. Já použila cca 1/4 ze sáčku.
Lehce si povaříme mrkev a brokolici. Cuketu nemusíme, ta je pečením měkká hned.
Krůtí maso orestujeme, ochutíme a přidáme zeleninu.
Vmícháme jáhly,bylinky, koření.
Vejce rozmícháme se smetanou.

Jáhly, maso, zeleninu vložíme do zapékací nádoby.
Přelijeme vejci. Dáme zapéct na 180 stupňů.
Pečeme "dozlatova" a podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobbrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Nedoma

    zavřít okno