brambory | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
čerstvé bylinky | dle chuti |
hořčice | dle chuti |
máslo | kousek |
sůl, pepř | špetka |
vývar | 250 ml |
vepřová kotleta | 2 plátky |
Ingredience: |
Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.
Kotlety bez kosti na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme.
Zapékací misku vymažeme kouskem másla a na dno naklademe vrstvu cibule nakrájené na půlkolečka, na cibuli vrstvu očištěných syrových brambor nakrájených na tenká kolečka. Nové brambory krájíme se slupkou, staré loupeme. Brambory osolíme a posypeme nejlépe čerstvými bylinkami - jakékoliv, např. petrželka, libeček, tymián, saturejka, oregano... Celý postup ještě jednou zopakujeme. Na brambory s cibulí pak položíme kotlety, vrchní stranu pomažeme hořčicí a přidáme opět bylinky. Nahoru nasypeme poslední vrstvu cibule.
Zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme do trouby zapéct cca na hodinu na 180°C. Po půl hodině odkryjeme a dopékáme otevřené. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.
Podrobné info: