Pažitka
Název:

Zapečené kotlety s bramborem a cibulí


Zapečené kotlety s bramborem a cibulí


Ingredience:
brambory dle potřeby
cibule1 ks
čerstvé bylinky dle chuti
hořčice dle chuti
máslo kousek
sůl, pepř špetka
vývar250 ml
vepřová kotleta2 plátky
Ingredience:
Postup přípravy:

Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem. 

Kotlety bez kosti na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme.

Zapékací misku vymažeme kouskem másla a na dno naklademe vrstvu cibule nakrájené na půlkolečka, na cibuli vrstvu očištěných syrových brambor nakrájených na tenká kolečka. Nové brambory krájíme se slupkou, staré loupeme. Brambory osolíme a posypeme nejlépe čerstvými bylinkami - jakékoliv, např. petrželka, libeček, tymián, saturejka, oregano... Celý postup ještě jednou zopakujeme. Na brambory s cibulí pak položíme kotlety, vrchní stranu pomažeme hořčicí a přidáme opět bylinky. Nahoru nasypeme poslední vrstvu cibule.

Zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme do trouby zapéct cca na hodinu na 180°C. Po půl hodině odkryjeme a dopékáme otevřené. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Nováčková , NZuza

    zavřít okno