Ingredience: | |
větší lilek | 1 ks |
Schwarzlwaldská šunka | dle chuti |
mozzarella | 1 ks |
balkánský sýr, feta nebo jiný obdobný | dle potřeby |
menší rajče | 3 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
ančovičky | 6 filetů |
kapary | 1 lžíce |
rajčatový protlak | 1 lžíce |
čerstvá bazalka nebo oregano | dle chuti |
olej | trochu |
sůl | dle chuti |
Vyzkoušejte skvělý lilek plněný sýrem a rajčaty....
Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. " Patky " a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.
Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír, nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené.
Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, orestujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.
Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat, a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Dáme do trouby rozpálené na 200°C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.