Pažitka
Název:

Zapečené lilkové závitky


Zapečené lilkové závitky


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek1 ks
Schwarzlwaldská šunka dle chuti
mozzarella1 ks
balkánský sýr, feta nebo jiný obdobný dle potřeby
menší rajče3 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
ančovičky6 filetů
kapary1 lžíce
rajčatový protlak1 lžíce
čerstvá bazalka nebo oregano dle chuti
olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vyzkoušejte skvělý lilek plněný sýrem a rajčaty....

Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. " Patky " a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.
Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír, nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené.
Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, orestujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.
Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat, a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Dáme do trouby rozpálené na 200°C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno