

| švestky | 20 k |
| mletá skořice | dle chuti |
| hladká mouka | 40 g |
| mleté mandle | 20 g |
| strouhaný kokos | 30 g |
| třtinový cukr | 80 g |
| máslo + na vymazání | 50 g |
| Ingredience: |
Velice jednoduchý a přitom zajímavý dezert se švestkami....
V misce smícháme mouku, mleté mandle, kokos a cukr. Poté přidáme pokrájené máslo a prsty vypracujeme hrubou drobenku, kterou vložíme vychladit do lednice.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Švestky rozkrojíme napůl a vypeckujeme. Kokotky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a podle chuti je poprášíme skořicí.
Navrch rozdělíme vychlazenou drobenku a v troubě zapečeme asi 25 minut.
Podáváme lehce vychladlé.
TIP: použijte i jiné ovoce, např. meruňky, broskve, jahody…
Podávat můžeme i s kopečkem vanilkové zmrzliny.