Pažitka
Název:

Zapečený bulgur s rajčaty, hráškem a balkánským sýrem

vegetariánský recept


Zapečený bulgur s rajčaty, hráškem a balkánským sýrem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur250 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
mrkev1 ks
hrášek100 g
krájená rajčata1 konzerva
vejce2 ks
balkánský sýr150 g
provensálské koření1 lžička
tvrdý sýr na posypání (Grana Padano)50 g
sůl dle chuti
Ghí nebo olej dle potřeby
Postup přípravy:

Původně jsem měla v plánu zapečenou pohanku, se kterou mě inspirovala kolegyně ze skupiny Vaříme malým dětem. Ale když na mě z nového pytlíku pohanky vykoukl potravinový mol, letělo vše do koše a nastoupila improvizace. Všem nám moc chutnalo, tak se s vámi ráda podělím o recept.

Bulgur uvaříme podle návodu a necháme lehce zchladnout. Mezitím si na troše oleje nebo ghíčka osmahneme cibulku, pak přidáme hrášek a jemně nastrouhanou mrkev. Chvilku společně restujeme a zalijeme krájenými rajčaty. Dochutíme prolisovaným česnekem, provensálským kořením, osolíme a rozdrobíme balkánský sýr. Hotový bulgur dobře promícháme se dvěma syrovými vejci a pak vše smícháme dohromady. Směs rozprostřeme do vymazané zapékací nádoby a pečeme při 200 stupních 30 minut. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme ještě asi 10 minut. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno