

| Ingredience: | |
| houska | 8 ks |
| cibule | 2 ks |
| šunka | 20 dkg |
| vejce | 2 ks |
| tvrdý sýr na strouhání | dle chuti |
| česnek | 3 stroužky |
| rajčata | 2 ks |
| oregáno | špetka |
| tymián | špetka |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové z Vaření a pečení s radostí.
Housky rozkrojíme na dva plátky, které lehce opečeme v toustovači do zlatova.
Do kulaté (skleněné) mísy dáme na dno opečené housky, vyrovnáme po celé ploše. Na pánvi, na másle osmahneme nakrájené cibule na měsíčky, rozmačkaný česnek a nasekané bylinky. Polovinu této směsi poklademe na housky, na to nasypeme část strouhaného sýra a přidáme též proužky šunky. Opakujeme další vrstvu úplně stejně, vše zalijeme rozšlehanými vejci v trošce mléka a povrch posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct na 170°C zhruba na 15 minut. Asi 5 minut před koncem poklademe na vrch plátky rajčat.
Dobrou chuť!