

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | 2 lžíc |
| MAHÁ koření | 1 a 1/2 lžičky |
| koření baby gril | dle chuti |
| quinoa světlá | 30 g |
| quinoa červená | 30 g |
| mrkev | 3 ks |
| česnek | 2 - 3 stroužky |
| šalotka | 3 ks |
| bílá cibule | 1 ks |
| mořská sůl | dle chuti |
| bazalka | na ozdobu |
| menší květák | 1 ks |
Quinou jsme si zamilovali a nejlépe když se spojí dva druhy dohromady. V lednici zůstalo něco málo zeleniny, ale květáček jsem si šetřila právě na tuto dobrotu, chtěla jsem vyzkoušet Mahá koření a musím říct, že mě velmi překvapilo a určitě se k němu budu ráda vracet.
Očistíme, pokrájíme mrkev, květák rozeberem na růžičky a společně uvaříme v páře. Mezitím si pokrájíme cibule, orestujeme je na Ghí a během restování přidáme Mahá koření, které se tak otevře a je výraznější, lepé tak vynikne jeho chuť. Ke konci restování přidáme na jemno pokrájený česnek a krátce prohřejeme. Quinou propláchneme a dáme vařit. Po uvaření dáme quinou do zapékací mísy, přidáme orestovanou cibulku s Mahá kořením a česnekem zeleninu uvařenou v páře, přisypeme baby gril koření, dosolíme a vše společně promícháme. Přiklopíme a dáme do rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut bez odklopení.
Podrobné info: