Pažitka
Název:

Zapečený Šmakoun

vaříme se šmakounem


Zapečený Šmakoun


Ingredience:
šmakoun200 g
brambory200 g
zelenina (jakou máte rádi)200 g
mozzarella1 ks
máslo na vymazání formy
sůl špetka
oblíbené koření dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Inspirujte se tímto receptem a zapečte si šmakouna s bramborami a zeleninou. Komu hned na poprvé šmakoun nechutnal, zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Též i zeleninu. "Šmakouna" nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Osolíme a dochutíme kořením. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme vrstvou brambor. Na to vrstvu směsi a zase brambor. Vše střídáme. Brambory by měly být jako poslední.

Přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 45 - 50 minut.

Nakrájíme mozzarellu na plátky.

Po uvedené době zapékací mísu obkryjeme, na povrch poklademe plátky mozzarelly a ještě 5 minut zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno