Pažitka
Název:

Zapékaná brokolice se sýrem


Zapékaná brokolice se sýrem


Ingredience:
Ingredience:
větší brokolice, rozebraná na malé růžičky1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
slanina, nakrájená na kostičkycca 150 g
parmazán50 g
mléčný málo výrazný sýr (čedar)100 g
vejce2 ks
mléko150 ml
zakysaná smetana2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
Postup přípravy:

Další skvělý recept, který zahřeje a je ideální do těchto chladných dní. Navíc je velmi snadný na přípravu a může fungovat buď takto samostatně jako večeře nebo jako příloha ke steakům či pečenému masíčku. Tento skvělý a snadný recept jsem nemohla nevyzkoušet, aneb když jsem ho zahlédla na webu Čarujeme, bylo jasné, že ho prostě musím vyzkoušet.

V pánvičce nasucho opečeme slaninu dokřupava a spolu s brokolicí rozdělíme do zapékacích misek. Dohromady smíchám všechny ostatní suroviny (mléko, zakysanku, sýry, pepř, sůl, vajíčka, mouku) a zalijeme tím rovnoměrně brokolici se slaninou. Nahoru ještě můžeme nastrouhat trochu sýra. A vše dáme do trouby zapéct pěkně dozlatova, cca půl hodinky. 

Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. Lze samozřejmě i varianta pro vegetariány bez slaniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno