Pažitka
Název:

Zapékaná ovesná kaše s blumami


Zapékaná ovesná kaše s blumami


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky2 hrnky
ovesné mléko2 hrnky
skořice1 lžička
prášek o pečiva bez fosfátů1 lžička
sůl špetka
med2 lžíce
vejce1 ks
blumy3 ks
Postup přípravy:

Mám ráda jídla, která se mohou použít na více způsobů. Ovesná kaše jako taková je skvělým startem do nového dne. Stačí však změna v jejím podávání a hned tu vedle snídaně máme i vydatnou svačinu. Vločky, ovoce a med jsou skvělou kombinací k tomu, aby dodaly člověku potřebnou energii.

V jedné míse si smícháme ovesné vločky se skořicí, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce smícháme mléko s medem a vejcem. Tuto směs přidáme k vločkám a důkladně promícháme. Malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno každé misky dáme část nakrájených blum a na ně pak nalijeme vločkovou směs. Navrch dáme zbytek nakrájených blum a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Podáváme se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené. Může sloužit jako snídaně či vydatná svačina.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno