

| Ingredience: | |
| flíčky nevařené | 250 g |
| kabanos | 300 g |
| cibule | 4 ks |
| smetana na vaření 12% | 1 kelímek |
| vejce | 3 ks |
| sádlo | 2 lžíce |
| plocholistá petržel | 1 hrst |
| sůl | 1 špetka |
| čerstvý pepř | 1 špetka |
Jídlo, které snad zná notoricky každý snad nemusím ani představovat. Taste domácí zavařené okurky a můžeme servírovat na talíř.
Fleky uvaříme dle návodu (al dente).
Na lžíci sádla osmahneme do sklovata na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Pekáček vymažem lžící sádla, přidáme uvařené fleky, směs cibule a uzeniny a nasekanou petrželku. Oppepříme a osolíme dle chuti. Ve smetaně rozšleháme vejce a polovinou této směsi zalejeme těstoviny. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 15 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 160 °C dolejeme zbytek smetanovo-vaječné směsi a zapékáme dalších cca 30 minut.
Servírujeme s čerstvým salátem a kyselou okurkou.
Dobrou chuť!