

| Ingredience: | |
| uzená žebra nebo 400 g uzené maso | 1000 g |
| těstoviny (Babiččiny fleky) | 1 balení |
| cibule | 2 ks |
| sádlo | 2 lžíce |
| smetana na vaření 12% | 1 kelímek |
| vejce | 3 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| mražený hrášek | hrst |
| bobkový list (do vývaru) | 1 ks |
| nové koření (do vývaru) | dle chuti |
| česnek (do vývaru) | 3 stroužky |
Kdo by neznal šunkofleky, že? Jenže tato klasika, snad neomrzí jednou za čas nikoho. Taste kyselé okurky a hurá ke stolu!
Kosti nebo uzené maso uvaříme doměkka s přidáním ingrediencí k tomu určených. Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Uvařené a vychladlé maso pokrájíme. Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme uvařené těstoviny, osmaženou cibuli, maso a hrášek. Osolíme a opepříme dle chuti a všechno důkladně promícháme. Ve smetaně rozkvedláme vejce a nalijeme na těstoviny. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 st. cca 20-30 minut.
Podrobné info: