Pažitka
Název:

Zapékaný květák


Zapékaný květák


Ingredience:
Ingredience:
květák600 g
papriková klobása2 nožičky
vejce6 ks
niva200 g
plátky goudy200 g
tuk na vymazání
chilli dle chuti
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:
Podzim je tady a máme chuť na poctivé jídla. Poslední dobou toho nebylo málo: koleno, kachnička, žebírka... Tak jsem se rozhodla, že i když v této zimě toužíme po teplé večeři, přece se budu snažit propašovat více zeleniny. 

Mám ráda zapečené jídla, protože i nejjednodušší suroviny dostanou šmrnc zapečené se sýrem.

Nejprve květák omyjeme, rozebereme na růžičky a namixujeme na drobné kousky. Můžeme taky nastrouhat, pracovat s mixérem je pro mně ale příjemně jednoduché. Vymažeme pekáč tukem, použila jsem domácí kachní sádlo, jinak se hodí i máslo nebo olivový olej. Můžeme začít vrstvit. První vrstva je polovina nastrouhaného květáku, pak následuje na drobné kostičky nasekaná niva (100 g) a jedna nožička klobásy nakrájená na kolečka. Rozšleháme tři vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a zalijeme první vrstvu. Ukončíme plátky goudy (100 g). Druhá vrstva bude stejná. Pečeme v troubě na 170 stupních zhruba 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno