Pažitka
Název:

Zaručeně povedený biftek


Zaručeně povedený biftek


Ingredience:
hovězí steak ze svíčkové (vysoké asi 4 cm)2 ks
olivový olej trochu
steakový pepř špetka
mořská hrubozrnná sůl špetka
alobal dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu.

Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak maso potřeme olivovým olejem ze všech stran a opepříme steakovým pepřem - NESOLÍME !!!

Rozehřejeme troubu na 220°C.

Rozpálíme silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem (na sucho).

Vložíme maso a opékáme z obou stran (z každé 3 minuty).

Pak bifteky vyjmeme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso rozbalíme, z obou stran osolíme, znovu zabalíme a dáme do trouby na 3 - 4 minuty. Po této době vyndáme, rozbalíme a servírujeme.

Dobré rady:

- Tento způsob zajistí středně propečený steak. Pokud rádi krvavý uberte minutu. Pokud propečenější, minutu přidejte.

- Vyndejte maso z lednice dříve, tak aby před opékáním mělo pokojovou teplotu. Mějte ho přikryté, aby neoschlo.

- Potřít olejem jen maso, ne pánev.

- Rozpálit pánev opravdu hodně - šťáva se uzavře v masu a nevyteče.

- Steak otočit na pánvi jen jednou.

Jako přílohu nám nejraději keňské fazolky s anglickou slaninou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno