

| Ingredience: | |
| česnek | 5 stroužků |
| přepuštěné máslo | 2 lžíce |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| vývar nebo voda | 1,5 l |
| brambora nakrájená na kostičky | 2 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| majoránka | špetka |
| osmažené chlebové kostičky | dle potřeby |
| petrželka | dle chuti |
Upozorňuji, že recept naprosto triviální i pro začínající kuchařky každého věku.
Na rozpáleném přepuštěném másle osmažíme rozdrcené stroužky česneku, pozor jen dorůžova, nespálit!! Zasypeme hladkou moukou a usmažíme světle růžovou jíšku. Zalijeme vývarem (jakýmkoliv) nebo vodou, osolíme, opepříme a necháme přivést k varu. Do vroucího základu vložíme na kostičky nakrájené brambory a necháme jemně probublávat, dokud nejsou brambory měkké. A máme hotovo. Podle chuti dochutíme, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku. Do polévky vkládáme kostičky chleba osmažené na přepuštěném másle, posypeme petrželkou. Je možné i sýrem (ale na přání manžela včera bez).
Podrobné info: