Pažitka
Název:

Zasmažená pórková polévka


Zasmažená pórková polévka


Ingredience:
Ingredience:
pórek1 ks
menší mrkev1 ks
brambory4 ks
máslo kousek
hladká moukacca 2 lžíce
vývar nebo voda1,5 l
drcený kmín špetka
vejce1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Manžel miluje polévky, denně musí být na stole nějaká, nejlépe krémová nebo hodně hustá. Většinou jíškou nezahušťuji, raději část zeleniny rozmixuji, ale tahle je prostě skvělá s jíškou. Nemůžu si pomoct. Vždycky mi chutnala a je to tak i dneska. 

Mrkev a brambory oškrábeme a nakrájíme, mrkev na malé kostičky, brambory na větší. Pórek omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme pórek, osolíme (aby nám při restování nezhnědl) a na mírnějším ohni restujeme asi 3 minut. Poté zasypeme moukou, opražíme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme mrkev a brambory, kmín a dosolíme podle potřeby. Vaříme doměkka, občas promícháme, aby se nám jíška nepřichytla ke dnu. Nakonec vmícháme rozmíchané vajíčko.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno