Pažitka
Název:

Závin s klobáskami a se zelím


Závin s klobáskami a se zelím


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
vejce na potření1 ks
miniklobásky200 g
okapané kysané zelí4 lžíce
bylinkové pesto na potření těsta
drcený kmín dle chuti
sezamová semínka dle chuti
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Závin je moc chutný a má moc krásnou barvu, je rychlý k vínu i jen tak, jak teplý, tak studený. Dělávám s masem a zelím, ale tento měl chuť  slaných koláčků.

Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Potřeme pestem a na střed těsta navršíme mini klobásky,  které rozřízneme a řezem dolů je dáme na těsto. Posypeme okapaným zelím. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.
Přeneseme na plech, který jsme potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova, zhruba se peče 15–20 minut, ale hlídáme.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno