Pažitka
Název:

Závitky INVOLTINI


Závitky INVOLTINI


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná400 g
toustový chléb150 g
strouhaný parmazán100 g
česnek2 stroužky
hladkolistá petržel hrst
sůl špetka
směs koření BLOGNESE3 lžíce
olivový olej trochu
šunka50 g
mozzarella100 g
Postup přípravy:

Šťavnaté závitky z hovězí roštěné....kdo by odolal?

Toustový chleba rozmixujeme, dáme na suchou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme za stálého míchání dozlatova. Necháme vychladnout a znovu rozmixujeme společně s nastrouhaným parmazánem a česnekem. Směs vysypeme do misky a promícháme se solí, kořením BOLOGNESE a nasekanou petrželkou.

Maso nakrájíme na slabé plátky a ještě naklepeme hladkou paličkou dotenka. Maso by mělo mít cca 2 mm.

Mozzarellu nakrájíme na nudličky.

Do hlubokého talíře dáme  pár lžic olivového oleje.

Každý plátek lehce omočíme v oleji, pak obalíme z obou stran v ochucené strouhance. Na maso položíme plátek šunky a nudličky mozzarelly. Pravý a levý okraj masa zahneme do středu a pak zavineme. Spíchneme párátkem. Takto nám sýr nevyteče.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a  pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 10 - 15 minut dozlatova.

Involtiny můžeme opéct ze všech stran i na pánvi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno