

| Ingredience: | |
| filet z tresky | 4-6 ks | 
| hrubá mořská sůl | 1 hrst | 
| citrón | 2 ks | 
| máslo | 1 kousek | 
| olej | 1 lžička | 
| malá červená paprika | 1 ks | 
| čerstvý tymián | 1 snítek | 
| pepř | 1 špetka | 
| Omáčka: | |
| žloutky | 4 ks | 
| máslo | 150 g | 
| bílé víno | 3 pol. lžíce | 
| dijonská hořčice | 1,5 čaj. lžička | 
| kapary | 1,5 čaj. lžička | 
| čerstvý libeček | 1 hrstka | 
| woecester | pár kapek | 
| strouhaná kyselá okurka | 1 ks | 
| bílý pepř | 1 špetka | 
| dušená červená paprika | 1 ks | 
Ryb není na našich stolech nikdy dost. Pokud se rozhodnete pro tresku ala závitek, mohu tuto omáčku vřele doporučit. Přílohu si vyberte dle chutě, ale i tak by mě zajímalo, jakou přílohu byste volili?
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. 
Na kždý kousek ryby položíme kolečko citrónu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu.
Opepříme, zavineme a přichytíme párátky. 
Závitky dáme na pánev, která lze použít rovnou do trouby. Tuto pánev vymažeme máslem, položíme ryby a zakápnete pár kapkami oleje.
Pečeme na 170 °C asi 15 minut.
Nyní se vrhneme na holandskou omáčku.
V libovolné nádobce necháme rozpustit máslo.
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky. Pozor! Nejlépe žloutky mícháme ve vodivé kovové misce nad párou z mírně vařící vody. Miska se nesmí dotýkat tekutiny.
Poté přidáváme bílé víno, citronovou šťávu a čekáme, až nám omáčka trošku zhoustne. 
Přidáme ostřejší hořčici, vmívháme nasekané kapary, kousek třeba podušené červené papriky a nastrouhanou kyselou okurku.
Dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku za stálého míchání rozehřejeme, podáváme se závitky a zdobíme snítkem tymiánu.
Podáváme samotné nebo s přílohou dle chuti.
Doboru chuť!