Pažitka
Název:

Závitky z tresky s jemnou holandskou omáčkou a kapary


Závitky z tresky s jemnou holandskou omáčkou a kapary


Ingredience:
Ingredience:
filet z tresky4-6 ks
hrubá mořská sůl1 hrst
citrón2 ks
máslo1 kousek
olej1 lžička
malá červená paprika1 ks
čerstvý tymián1 snítek
pepř1 špetka
Omáčka:
žloutky4 ks
máslo150 g
bílé víno3 pol. lžíce
dijonská hořčice1,5 čaj. lžička
kapary1,5 čaj. lžička
čerstvý libeček1 hrstka
woecester pár kapek
strouhaná kyselá okurka1 ks
bílý pepř1 špetka
dušená červená paprika1 ks
Postup přípravy:

Ryb není na našich stolech nikdy dost. Pokud se rozhodnete pro tresku ala závitek, mohu tuto omáčku vřele doporučit. Přílohu si vyberte dle chutě, ale i tak by mě zajímalo, jakou přílohu byste volili?


Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou.
Na kždý kousek ryby položíme kolečko citrónu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu.
Opepříme, zavineme a přichytíme párátky.
Závitky dáme na pánev, která lze použít rovnou do trouby. Tuto pánev vymažeme máslem, položíme ryby a zakápnete pár kapkami oleje.
Pečeme na 170 °C asi 15 minut.

Nyní se vrhneme na holandskou omáčku.

V libovolné nádobce necháme rozpustit máslo.
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky. Pozor! Nejlépe žloutky mícháme ve vodivé kovové misce nad párou z mírně vařící vody. Miska se nesmí dotýkat tekutiny.
Poté přidáváme bílé víno, citronovou šťávu a čekáme, až nám omáčka trošku zhoustne. 
Přidáme ostřejší hořčici, vmívháme nasekané kapary, kousek třeba podušené červené papriky a nastrouhanou kyselou okurku.
Dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku za stálého míchání rozehřejeme, podáváme se závitky a zdobíme snítkem tymiánu.
Podáváme samotné nebo s přílohou dle chuti.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno