Pažitka
Název:

Zdravý kuřecí karbanátek s bramborem na páře


Zdravý kuřecí karbanátek s bramborem na páře


Ingredience:
kuřecí stehenní řízek (pokud chcete echt dietní, tak použijte prsní řízky)3 ks
malá cibulka2 ks
červená kapie1 ks
sůl špetka
pepř špetka
koření dle chuti
vejce1 ks
mléko50 ml
strouhanka3 lžíce
střední brambora5 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Jak na Nový rok, tak po celý rok...asi každý mívá na konci starého roku spoustu plánu a předsevzetí, se kterými vstupuje do roku nového...horší už je to potom s plněním toho všeho. A tak i letos já. 

Dupla jsem si a řekla jsem, že budu vařit a hlavně jíst tak, abych svoji konfekční velikost 44 dostala na 40. A musím sama sebe pochválit, že moje novoroční předsevzetí zatím držím. Jsem ráda za každý tip na zdravější vaření, každý dobrý receptík a tak i já vás bych chtěla obohatit o jeden můj. Snad se vám bude líbit.

Kuřecí řízky si namelte na masové strojku nebo mixeru, cibulku a polovinu papriky pokrájejte nadrobno, přidejte k masu, přidejte vajíčko, mléko, strouhanku, osolte, opepřete a okořeňte kořením, které máte rádi a promíchejte v těsto. Z toho potom uplácejte karbanátky a vložte do síta parního hrnce. Brambory oloupejte, pokrájejte, na větší kousky nakrájejte k bramborům druhou cibulku a druhou půlku papriky, vložte do druhého síta a vařte 20 minut. 

Já mám k tomuto vaření parní hrnec od firmy Tupperware, tento fešák se jmenuje 101°Microgourmet. Je určený na parní vaření v mikrovlnné troubě. Můžete si ho prohlédnout na fotografii, kterou přikládám k receptu. Tento hrnec se skládá ze čtyř částí. Vespod je miska, do které se dává voda, nad ní hluboké síto, na něm mělké síto a víko. 

Brambory a veškerá jiná zelenina vařením v páře neztrácí svoji barvičku, zachovává si veškeré vitamíny a chuťově si zachovává svoji přirozenou vlastnost, kolikrát není třeba ani solit. Mohu jen doporučit.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno