

| Ingredience: | |
| pohanka | 1 hrnek |
| voda | 2 hrnky |
| sůl | 1/2 lžičky |
| žampiony (nasekané na drobno) | 3 ks |
| olivy (já jsem použila olivy plněné tuňákem z konzervy) nakrájené na čtvrtinky | 15 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| jarní cibulka (nakrájená na drobné kousky) | 1 ks |
| čerstvý kopr | dle chuti |
| máta | dle chuti |
| šťáva z limetky | 1 ks |
| bílý vinný ocet | 2 lžíce |
| citronový olivový olej | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| barevný pepř | špetka |
Pohanka je zdravé jídlo našich babiček a v rámci mého zdravějšího stravování už jsem ji vyzkoušela a dnes jsem jí dala opět šanci. Tenhle salát,co jsem udělala k večeři mě naprosto dostal ;)
Pohanku s kousky žampionů opražte na trošce olivového oleje (téměř na sucho) na pánvi, zalijte osolenou vroucí vodou a vařte pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Směs dejte do větší mísy a nechte vychladnout.
Všechny ostatní ingredience přidejte do mísy a promíchejte tak, aby se olej a ocet dostal ke všem pokrájeným kouskům zeleniny. Nechte odpočinout v chladu alespoň 30 minut, aby se salát lehce provoněl.
Pohanku moc nevyhledávám, což je škoda, protože se při dietě hodně doporučuje. No a tak jsem ji opět vyzkoušela a musím uznat, že v této kombinaci se zeleninou a hlavně provoněná koprem a mátou je vynikající!!!!
Podrobné info: