Pažitka
Název:

Zdravý pohankový salát


Zdravý pohankový salát


Ingredience:
Ingredience:
pohanka1 hrnek
voda2 hrnky
sůl1/2 lžičky
žampiony (nasekané na drobno)3 ks
olivy (já jsem použila olivy plněné tuňákem z konzervy) nakrájené na čtvrtinky15 ks
červená paprika1 ks
jarní cibulka (nakrájená na drobné kousky)1 ks
čerstvý kopr dle chuti
máta dle chuti
šťáva z limetky1 ks
bílý vinný ocet2 lžíce
citronový olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
barevný pepř špetka
Postup přípravy:

Pohanka je zdravé jídlo našich babiček a v rámci mého zdravějšího stravování už jsem ji vyzkoušela a dnes jsem jí dala opět šanci. Tenhle salát,co jsem udělala k večeři mě naprosto dostal ;)

Pohanku s kousky žampionů opražte na trošce olivového oleje (téměř na sucho) na pánvi, zalijte osolenou vroucí vodou a vařte pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Směs dejte do větší mísy a nechte vychladnout.

Všechny ostatní ingredience přidejte do mísy a promíchejte tak, aby se olej a ocet dostal ke všem pokrájeným kouskům zeleniny. Nechte odpočinout v chladu alespoň 30 minut, aby se salát lehce provoněl.

Pohanku moc nevyhledávám, což je škoda, protože se při dietě hodně doporučuje. No a tak jsem ji opět vyzkoušela a musím uznat, že v této kombinaci se zeleninou a hlavně provoněná koprem a mátou je vynikající!!!!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno