Pažitka
Název:

Zdravý špaldovo-vločkový štrůdl


Zdravý špaldovo-vločkový štrůdl


Ingredience:
Ingredience na těsto:
povolené máslo130 g
mleté vločky1 hrnek
hladká špaldová mouka1 hrnek
sůl1 špetka
vanilka1 ks
vejce1 ks
cukr / xylitol dle chuti
Ingredience na náplň:
vločky jemně mleté4 lžíce
jablíčka2-3 ks
rum1 lžíce
xylitol sladidlo/cukr1 lžíce
rozinky1 hrstka
vejce na potření1 ks
Postup přípravy:

Ten jsme pekli s Vojtíškem a je prostě výborný. Vyšlo nám to na jednu “nohavici”, která je téměř snědená za dva dny. I vy si ho určitě oblíbíte, protože je to opravdu zdravé mlsání bez výčitek.

Předehřejeme troubu na 170 stupňů horkovzduch.
Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry.
Poté jsem dala opravdu hodně náplně a pomocí papíru přeložila okraje přes sebe.
Necháme zabalené a pečeme cca 25 minut, rozbalíme a pečeme ještě cca 10 minut.
Vytaženě z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Tichá

    zavřít okno