

| Ingredience: | |
| zelená/hnědá čočka | 400 g |
| klobásky salsiccia/taliáni | 4 ks |
| mrkev | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| řapíkatý celer | 2 řapíky |
| bobkový list | 2 ks |
| rozmarýn | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bílé víno | 1 dcl |
| vývar | dle potřeby |
| rajčatový protlak | 1 lžíce |
| prmazán | hrst |
| olivový olej | dle potřeby |
Toto je Italský recept chudých lidí ze severu. Vepřové klobásky bylo často jediné maso, které si mohli dovolit.
Musím říct, že být chudý v Itálii není zas tak špatné. Jídlo je to totiž výborné!
Pokud se vám nepovede sehnat Italskou salsicciu ,tak kupte u řezníka taliány. Je to chuťově podobné jen s tím rozdílem, že už jsou tepelně opracované.
Vývar použijte nejlépe hovězí. Pokud ale máte kuřecí či zeleninový, tak nevadí.
V nižším hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a celer pokrájené na kostičky. Přidejte čočku, rozmarýn, bobkový list a rajčatový protlak. Minutku dvě restujte a podlijte vínem. Nechte odpařit alkohol a vložte naříznuté klobásky. Přilijte vývar tak, aby byla čočka ponořená. Osolte a opepřete. Ztlumte plamen a pod pokličkou duste do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, přidejte ještě další vývar nebo vodu. Do uvařené čočky vmíchejte nastrouhaný parmazán a dále už nevařte.
Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte s bílým chlebem a sklenkou vína.
Dobrou chuť!
Podrobné info: