Pažitka
Název:

Zelená čočka se salsicciou


Zelená čočka se salsicciou


Ingredience:
Ingredience:
zelená/hnědá čočka400 g
klobásky salsiccia/taliáni4 ks
mrkev1 ks
cibule1 ks
řapíkatý celer2 řapíky
bobkový list2 ks
rozmarýn dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bílé víno1 dcl
vývar dle potřeby
rajčatový protlak1 lžíce
prmazán hrst
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Toto je Italský recept chudých lidí ze severu. Vepřové klobásky bylo často jediné maso, které si mohli dovolit.

Musím říct, že být chudý v Itálii není zas tak špatné. Jídlo je to totiž výborné!

Pokud se vám nepovede sehnat Italskou salsicciu ,tak kupte u řezníka taliány. Je to chuťově podobné jen s tím rozdílem, že už jsou tepelně opracované.

Vývar použijte nejlépe hovězí. Pokud ale máte kuřecí či zeleninový, tak nevadí.

V nižším hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a celer pokrájené na kostičky. Přidejte čočku, rozmarýn, bobkový list a rajčatový protlak. Minutku dvě restujte a podlijte vínem. Nechte odpařit alkohol a vložte naříznuté klobásky. Přilijte vývar tak, aby byla čočka ponořená. Osolte a opepřete. Ztlumte plamen a pod pokličkou duste do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, přidejte ještě další vývar nebo vodu. Do uvařené čočky vmíchejte nastrouhaný parmazán a dále už nevařte.

Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte s bílým chlebem a sklenkou vína.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno