Pažitka
Název:

Zelenina v páře - mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko

bezlepkový recept, BKM


Zelenina v páře - mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko


Ingredience:
Ingredience:
mrkev100 g
batáty40 g
pórek40 g
růžičková kapusta70 g
loupané konopné semínko1 lžička
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Syn má zeleninu v páře stále velmi rád. Když máme bezmasé dny, sázím často na zeleninku v páře, kterou doplňuji konopným semínkem, které je výživné, především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin. Nám se rovněž osvědčilo při léčbě atopického ekzému. 

Zeleninu očistíme, nakrájíme kromě růžičkové kapusty, kterou jen očistíme, zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou mrkev, batát, pórek, kapustu společně s pár kapkami řepkového oleje rozmixujeme v hladkou kaši. Ve hmoždíři si rozmačkáme konopné semínko, kterým směs posypeme. Ozdobíme kapustou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno