

| brambory | 4 ks |
| kedluben | 1 ks |
| cuketa | 1 ks |
| pórek nebo větší cibule | 1 ks |
| rajče (případně mrkev či červená paprika) | 1 ks |
| mangold | 1 list |
| olej | 4 lžíce |
| kmín, nejlépe však římský kmín (kumín) | 1 lžička |
| mletý koriandr | 1 lžička |
| mleté chilli | malá špetka |
| kurkuma | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| Ingredience: |
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny.
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. Nejdříve na rozpálený tuk dáme celá semínka kmínu (otevřeme chuť), což netrvá déle jak půl minuty. Potom rychle nasypeme předem nakrájený pórek nebo cibuli a smažíme. V další fázi přidáváme ostatní (na kousky nakrájenou) zeleninu, kterou ještě krátce restujeme tak, aby nic nebylo připálené. Mleté koření, sůl či česnek dáme až do zeleniny. Dusíme pod pokličkou, a pokud zelenina nepustí dostatečné množství vody, tak ji podlijeme. Jemně nakrájené listy přidáváme krátce dusit v poslední fázi přípravy. Pro kompletní uspokojení můžeme posypat sýrem a podávat s rýží.
Tip: Sabdží je možné dochutit různými druhy již hotových směsí koření a masal.
Podrobné info: