Pažitka
Název:

Zelenina z jednoho hrnce - sabdží

vegetariánský recept


Zelenina z jednoho hrnce - sabdží


Ingredience:
brambory4 ks
kedluben1 ks
cuketa1 ks
pórek nebo větší cibule1 ks
rajče (případně mrkev či červená paprika)1 ks
mangold1 list
olej4 lžíce
kmín, nejlépe však římský kmín (kumín)1 lžička
mletý koriandr1 lžička
mleté chilli malá špetka
kurkuma1 lžička
sůl dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. 

Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. Nejdříve na rozpálený tuk dáme celá semínka kmínu (otevřeme chuť), což netrvá déle jak půl minuty. Potom rychle nasypeme předem nakrájený pórek nebo cibuli a smažíme. V další fázi přidáváme ostatní (na kousky nakrájenou) zeleninu, kterou ještě krátce restujeme tak, aby nic nebylo připálené. Mleté koření, sůl či česnek dáme až do zeleniny. Dusíme pod pokličkou, a pokud zelenina nepustí dostatečné množství vody, tak ji podlijeme. Jemně nakrájené listy přidáváme krátce dusit v poslední fázi přípravy. Pro kompletní uspokojení můžeme posypat sýrem a podávat s rýží.

Tip: Sabdží je možné dochutit různými druhy již hotových směsí koření a masal.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lenka Adlerová

    zavřít okno