brambory | 4 ks |
kedluben | 1 ks |
cuketa | 1 ks |
pórek nebo větší cibule | 1 ks |
rajče (případně mrkev či červená paprika) | 1 ks |
mangold | 1 list |
olej | 4 lžíce |
kmín, nejlépe však římský kmín (kumín) | 1 lžička |
mletý koriandr | 1 lžička |
mleté chilli | malá špetka |
kurkuma | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
Ingredience: |
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny.
Sabdží je indické zeleninové jídlo, kde se používají brambory s různými kombinacemi koření a zeleniny. Nejdříve na rozpálený tuk dáme celá semínka kmínu (otevřeme chuť), což netrvá déle jak půl minuty. Potom rychle nasypeme předem nakrájený pórek nebo cibuli a smažíme. V další fázi přidáváme ostatní (na kousky nakrájenou) zeleninu, kterou ještě krátce restujeme tak, aby nic nebylo připálené. Mleté koření, sůl či česnek dáme až do zeleniny. Dusíme pod pokličkou, a pokud zelenina nepustí dostatečné množství vody, tak ji podlijeme. Jemně nakrájené listy přidáváme krátce dusit v poslední fázi přípravy. Pro kompletní uspokojení můžeme posypat sýrem a podávat s rýží.
Tip: Sabdží je možné dochutit různými druhy již hotových směsí koření a masal.
Podrobné info: