Pažitka
Název:

Zeleninová bramboračka


Zeleninová bramboračka


Ingredience:
Ingredience:
středně velké brambory6 ks
větší cibule2 ks
česnek6 stroužků
středně velká rajčata5 ks
papriky3 ks
olej nebo sádlo2 lžíce
sladká mletá paprika1 lžíce
celý kmín1 lžička
sušená majoránka1 lžíce
mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
voda dle potřeby
zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy:

Pokud si k této polévce dáte čerstvé pečivo, může vám nahradit hlavní chod.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.

Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky, papriky na proužky, rajčata a brambory na menší kostičky.

Zbývající 2 stroužky česneku prolisujeme a odložíme s hrstí nakrájených paprik stranou na později. 

Do hrnce na rozehřátý tuk dáme kmín, cibuli a plátky česneku a restujeme 2 minuty. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme 3/4 litrem horké vody.

Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a slabým varem vaříme 20 minut. 

Poté 1/4 zeleniny děrovanou naběračkou z hrnce odebereme stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. 

Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, proužky papriky a majoránku. Dolijeme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a ještě 2 minuty povaříme.

Na talíři ozdobíme čerstvou petrželovou natí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno