Pažitka
Název:

Zeleninová omáčka na paprice


Zeleninová omáčka na paprice


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí, vepřové nebo krůtí maso500 g
cibule1 ks
mrkev1 ks
celer kousek
červená paprika1 ks
bílá špičatá parpika1 ks
cuketa1/2 ks
česnek1 stroužek
zakysaná smetna1 kelímek
sladká červená paprika2 lžíce
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Je to kuře na paprice nebo není? No tak trochu. Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá a to jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k vepřové pleci. Inspirovala jsem se ve starém vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky.

Nejprve na oleji orestujeme osolené a opepřené maso. Vyjmeme a do hrnce nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidáme až ke konci restování. Pozvolna restujeme a mícháme asi 5 minut. Přidáme ten česnek, posekaný a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme paprikou, rychle promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem cca 2cm nad směs. Přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso opět vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku. Vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazila. Dochutíme, vrátíme prohřát maso a podáváme s knedlíkem nebo jsou k omáčce dobré i brambory či těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno