

| Ingredience: | |
| malý květák | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| batát | 1/2 ks |
| bílá ředkev | 1 ks |
| pórek | 40 g |
| majoránka | špetka |
| voda | 1,5 l |
| bazalka | na ozdobení |
| mořská sůl | dle chuti |
| řepkový olej | dle potřeby |
Přes zimu se snažím kombinovat zeleninu s majoránkou, která je velmi cenným kořením obzvlášť v tomto období, kdy nás trápí chřipky a navíc povzbuzuje chuť k jídlu a tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče a posiluje nervový systém. Doporučuje se jako inhalace nebo jako přísada při rýmě, astmatu a prochladnutí. No a tak vznikla tato polévka.
Zeleninu očistíme, rozkrájíme, krátce prohřejeme na řepkovém oleji, zalijeme vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, osolíme a přidáme majoránku a krátce povaříme.
Podrobné info: