Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinou


Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinou


Ingredience:
Ingredience:
olej dle potřeby
cibule1 ks
mrkev2 ks
celer2 řapíky
česnek1 stroužek
červená čočka100 g
kuřecí vývar3/4 litru
loupaná rajčata v plechovce400 g
sůl dle chuti
pepř špetka
uvařená quinoa na dozdobení
směs sušeného koření (petržel, pažitka, libeček) dle chuti
petrželka k podávání
zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy:

Oběd bez polévky u nás jednoznačně nejde. Většinou jsou u nás polévky tak husté, že vydají za hlavní jídlo. Mohou teď sloužit buď jako polévka, to pokud se přidá více vývaru nebo jako vydatná večeře, kdy jsou opravdu husté. Každý si vybere, tak jak to má rád. Dnešní polévka je plná zeleniny a naší oblíbené quinoi.

V hrnci na oleji osmahněte cibuli, mrkev a celer, a to přibližně 10 minut. Přidejte česnek a sušené koření a opékejte další minutu. Poté přidejte rajčata a přilijte vývar, tak aby byla zelenina lehce ponořena. Na mírném ohni vařte přibližně dalších 5 minut, Vsypte čočku a vařte dalších 5 minut, až čočka změkne. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou, petrželkou a uvařenou quinoi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno