

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| květák | 180 g |
| batáty | 140 g |
| cizrna Bonduelle | 119 g |
| mrkev | 100 g |
| pórek | 70 g |
| celer | 40 g |
| kořenová petržel | 40 g |
| himalájská sůl | dle chuti |
| mletý kmín | dle chuti |
| voda | 1,5 l |
| nať jarní cibulky | na ozdobení |
Jelikož jsem měla načatou cizrnu, bylo pro mě výzvou její zužitkování, nemusela jsem přemýšlet dlouho. V polévce ji často nemíváme a je to opět úžasná příležitost jak nenásilně zařadit luštěniny do jídelníčku.
Miluji cizrnu a její možnosti využití, pojďte si ji dopřát i vy.
Na Ghí orestujeme očištěnou a nakrájenou zeleninu: mrkev, celer, petržel, pórek, batáty, na růžičky rozebraný květák. Celou směs zeleniny krátce na Ghí prohřejeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme mletý kmín a povaříme 10 minut. Po této době přidáme cizrnu, vaříme do změknutí zeleniny a cizrny. Konečná podoba polévky může mít několik podob. Můžeme ji rozmixovat do hladka, přepasírovat nebo si vychutnat kousky zeleniny a cizrny. Polévku před samotným servírováním můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.
Podrobné info: