Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s cizrnou


Zeleninová polévka s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
květák180 g
batáty140 g
cizrna Bonduelle119 g
mrkev100 g
pórek70 g
celer40 g
kořenová petržel40 g
himalájská sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1,5 l
nať jarní cibulky na ozdobení
Postup přípravy:

Jelikož jsem měla načatou cizrnu, bylo pro mě výzvou její zužitkování, nemusela jsem přemýšlet dlouho. V polévce ji často nemíváme a je to opět úžasná příležitost jak nenásilně zařadit luštěniny do jídelníčku. 
Miluji cizrnu a její možnosti využití, pojďte si ji dopřát i vy.

Na Ghí orestujeme očištěnou a nakrájenou zeleninu: mrkev, celer, petržel, pórek, batáty, na růžičky rozebraný květák. Celou směs zeleniny krátce na Ghí prohřejeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme mletý kmín a povaříme 10 minut. Po této době přidáme cizrnu, vaříme do změknutí zeleniny a cizrny. Konečná podoba polévky může mít několik podob. Můžeme ji rozmixovat do hladka, přepasírovat nebo si vychutnat kousky zeleniny a cizrny. Polévku před samotným servírováním můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno