

| Ingredience: | |
| mrkev | 4 ks |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| bílá cibule | 1/2 ks |
| batát | 1/4 ks |
| pórek | 50 g |
| celer | 30 g |
| petržel | 50 g |
| majoránka | dle chuti |
| kmín | špetka |
| zelené fazolky Bonduelle | 2 hrsti |
| červená loupaná čočka | hrst |
| petrželka | na ozdobení |
Zakopla jsem v Tescu v oddělení zeleniny a přistála v batátech. Ne, dělám si legraci. Po druhé obchůzce oddělení zeleniny jsem je konečně našla. S batáty přistála v košíku další zelenina a čočku máme moc rádi, tak jsem ji přidala i do polévky.
Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, celer, pórek, batát, přidáme zelené fazolky, promícháme, zalijeme vodou. Přidáme majoránku, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny, ale počítáme s tím, že budeme přidávat červenou čočku, kterou je třeba vařit přibližně 15 minut. Dospělý si polévku osolí dle chuti.
Podrobné info: