Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s jablky


Zeleninová polévka s jablky


Ingredience:
Ingredience:
jablka2 ks
menší červená řepa2 ks
cibule2 ks
česnek2 stroužky
celer1 plátek
máslo1 plátek (1 cm)
olej1 lžička
zeleninový vývar nebo voda1 - 1,2 l
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
zelená bylinka na ozdobení
Postup přípravy:

Polévka, která v horkých dnech osvěží a v chladných naopak zahřeje.

Jablka a zeleninu oloupeme.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.

V hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme nakrájené suroviny, zalijeme litrem vývaru a uvaříme doměkka.

Poté ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby dochutíme a naředíme na námi požadovanou hustotu.

V talíři ozdobíme kopečkem smetany a bylinkou.

Polévku můžeme podávat teplou i studenou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno